The colorful wolf

May 15, 2008

Nederlanders online, schaam je!

Filed under: Dutch — randy @ 0:56

En dan doel ik met name op al die achterlijke xenofobische Nederlanders die online op fora rondhangen (ja, ik weet het, het is hopeloos om daar op te gaan kankeren, maar toch…). Ik lees toch nog aardig wat websites in het Nederlands, voornamelijk nieuwssites, en als ik daar de reacties zie op een nieuwsbericht zoals de aardbeving in China dan schaam ik me dood om Nederlander te zijn. Ik zal het forum niet noemen, maar vandaag zag ik een heel aandoenlijk topic van een Chinees die in gebrekkig Nederlanders probeert hulp te vragen om de mensen in Sichuan provincie te helpen, omdat zijn familie daar ook woont. Hij wil dat mensen wat geld storten aan het rode kruis, en geeft zelfs het gironummer (dat natuurlijk gedubbelcheckt is en correct was, je weet maar nooit…). Maar wat voor reacties krijgt hij? Men spot met hem, men lacht hem uit en men beledigt zijn thuisland. Geweldig Nederland, zo moet het… Is Nederland echt zo anti-buitenlands? Ik heb er inmiddels een hekel aan om nieuwsberichten in het Nederlands te lezen, puur om de reacties online. Ik schaam me voor mijn medelanders. Nederland zou beter moeten zijn.

Advertisements

4 Comments »

 1. zeg broer ik wil niet vervelend doen!
  Er gebeuren in ieder land vreselijke dingen, irak, iran, afghanistan, thailand, in de vs, europa enzovoort. Ga daar even over schrijven ofzo en kijk wat voor andere buitenlanders behalve nederlanders daar ook dom op reageren. TE VEEL. Beetje frapant dat je vriendinnetje uit china komt.

  Comment by shanna — May 15, 2008 @ 18:30 | Reply

 2. En BTW!
  Ik schaam me niet om nederlander te zijn!!

  Comment by shanna — May 15, 2008 @ 18:30 | Reply

 3. Ik gebruik China nu als voorbeeld, maar er zijn te veel voorbeelden om op te noemen… En ik ben best bereid om mijn mening uit te breiden naar andere Europese landen, maar daar heb ik niet genoeg info over, dus daar kan ik niet over oordelen.

  Comment by rheide — May 15, 2008 @ 20:21 | Reply

 4. Oordeel zowiezo niet zo snel over een ander. Je zegt altijd dat dat niet moet. Voor het zelfde geld is het een domme turk of marrokaan die op die dingen reageert en geen nederlander. nou ja laat maar

  Comment by shanna — May 16, 2008 @ 18:06 | Reply


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: